Connecting documents, processes and people

All posts in News

News category

Intalniri B2B – industria aeronautica

Categories: Event, News
Comentariile sunt închise pentru Intalniri B2B – industria aeronautica

DocProcess va participa la intalnirile cu firme din industria aeronautica, eveniment ce va avea loc in zilele de 2 si 3 octombrie 2017, la Bucuresti si Brasov.
Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei si Business France, in partenariat cu Camera de Comert si Industrie Franceza in Romania.
Detalii pot fi gasite aici.

DocProcess la MIDSIZE ENTERPRISE SUMMIT 2017

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru DocProcess la MIDSIZE ENTERPRISE SUMMIT 2017

Echipa DocProcess va participa la evenimentul MIDSIZE ENTERPRISE SUMMIT 2017 care va avea loc intre 17 si 19 septembrie 2017 la JW Marriott Hill Country in San Antonio, Texas, SUA.
Conferinta este destinata responsabililor IT din piata IMM in Statele Unite. Peste 80 de firme furnizoare de solutii IT vor fi prezente la eveniment.
DocProcess va sustine prezentari ale serviciilor pe care le propune si intentioneaza sa se dezvolte si mai mult pe piata de Business as a Service.
Vom reveni in curand cu informatii !

ISO 27001 – DocProcess a primit certificarea pentru securitatea informatiilor

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru ISO 27001 – DocProcess a primit certificarea pentru securitatea informatiilor

Pe 3 iulie 2017, DocProcess a obtinut din partea Bureau VERITAS certificatul pentru securitatea sistemului de management al informatiilor.
ISO 27001 este un standard international pentru securitatea sistemului de management al informatiilor, care permite organizatiilor sa evalueze riscuri si sa adopte masuri adecvate de control pentru pastrarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii informatiilor.
Scopul nostru principal a fost certificarea sistemului de management al informatiilor pentru platforma DocXchange, cu accent pe:

  • Acces la informatii numai pentru personalul autorizat
  • Integritate, prin arhivarea informatiilor in forma originala nealterata
  • Acces la sistemul de management al informatiilor numai pentru utilizatori autorizati.

DocProcess a primit certificarea UBL Ready

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru DocProcess a primit certificarea UBL Ready

DocProcess este o companie romaneasca furnizoare de servicii EDI (schimburi de date electronice), arhivare electronica si altele, pentru mai mult de 3200 de companii din lumea intreaga. Serviciile noastre se bazeaza pe utilizarea DocXchange, platforma conceputa si dezvoltata de echipele noastre.
UBL (limbaj univesal de business) este o biblioteca de modele de documente de business in limbaj XML (comenzi, facturi, etc). UBL a fost dezvoltat de Comitetul Tehnic OASIS cu participarea mai multor organizatii de standardizare din mai multe domenii de activitate. UBL este un standard open, proprietatea OASIS. La 31 octombrie 2014 Comisia Europeana a decis ca UBL versiunea 2.1 este eligibila ca referinta pentru achizitiile publice. El a fost aprobat ca standard ISO in 2015.
Pentru noi UBL este „limba materna”, deoarece este referinta interna a DocXchange din 2012.
UBL Ready este succesorul unui proiect olandez din 2015, finantat de Ministerul Economiei, pentru sprijinirea furnizorilor de software in integrarea UBL.
Proiectul a fost un succes, cu peste 50 de implementari, adica 75% din piata olandeza. Dupa finalizarea proiectului, nevoia de suport pentru implementarea UBL a continuat si de aceea UBL Ready a fost lansat la nivel european.

DOCPROCESS, O COMPANIE ROMANEASCA, DIN IT ISI DUBLEAZA CIFRA DE AFACERI SI SALVEAZA COPACI DIGITALIZAND DOCUMENTE

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru DOCPROCESS, O COMPANIE ROMANEASCA, DIN IT ISI DUBLEAZA CIFRA DE AFACERI SI SALVEAZA COPACI DIGITALIZAND DOCUMENTE

Douasprezece milioane de documente comerciale a reusit sa digitalizeze DocProcess, o companie romaneasca furnizoare de servicii si solutii de management pentru societati comerciale in decurs de aproape trei ani, ceea ce a contribuit la dublarea cifrei de afaceri in perioada 2013-2015, economisirea a 240 de tone de hartie, salvarea a 1596 de copaci si la implementarea unui parteneriat cu Asociatia Kogayon, pentru sustinerea Parcului National Buila Vanturarita. Rezultatul a fost marcat prin extinderea si modernizarea unui traseu tematic, in colaborare cu Kogayon, in Parcul National Buila Vanturarita.

 2

Parcul Naţional Buila-Vanturariţa (PNBV) este situat pe teritoriul localitaţilor Costeşti, Barbateşti şi Baile Olaneşti din Judeţul Valcea. PNBV este singurul parc din Romania creat, in 2004, la initiativa unui ONG, KOGAYON, care este si organizatia care se ocupa de proiectele de conservare si de protectie a mediului de pe perimetrul sau.

 

Lansata in 2005, la initiativa lui Liviu Apolozan, antreprenor in domeniul IT cu experienta de peste 15 ani in domeniul managementului documentelor in Franta, DocProcess s-a specializat in servicii de digitalizare si management al documentelor, gestiune de arhive electronice, precum si de automatizare a proceselor de business si integrare de aplicatii informatice. In ultimii trei ani, compania a cunoscut o tendinta ascendenta. Cifra de afaceri aproape s-a dublat intre 2013 (2088 mii lei) si 2015 (4018 mii lei), cu o previziune de crestere la 5500 mii lei in 2016. Numarul de salariati a evoluat de la 38 in 2013, la 45 in 2016. Numarul clientilor este de aproximativ patru ori mai mare in 2016 (2500), fata de 2013 (650).

09

In aceasta perioada, DocProcess a digitalizat 12 milioane de documente, eliminand tot atatea hartii din activitatile comerciale, concomitent cu asigurarea unor servicii suplimentare, care i-au ajutat pe clienti sa-si imbunatateasca procesele de lucru si sa reduca intarzierile la plata si incasarea facturilor.

DocProcess a marcat atingerea pragului de 12 milioane de documente si facturi digitalizate printr-un proiect de responsabilitate sociala, menit sa contribuie la salvarea si la dezvoltarea Parcului National Buila Vanturarita. DocProcess a co-finantat proiectul de dezvoltare a traseului tematic « Povestile padurii », menit sa dezvaluie informatii utile despre lumea padurii, despre copaci, animale si alte vietuitoare, intr-un efort de a promova cunoasterea acestei lumi si, implicit, respectarea si protejarea ei. Proiectul a fost realizat impreuna cu asociatia KOGAYON, care contribuie la managementul Parcului National Buila Vanturarita.

 

«Prin serviciile noastre, imbunatatim fluxurile vitale ale companiilor. Suntem unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii EDI (Electronic Data interchange) din Romania. Cu platforma DocXchange by DocProcess asiguram interconectarea a peste 2500 de companii pentru transmiterea electronica de facturi, comenzi si alte documente comerciale. La fel, in societate, actionam pentru imbunatatirea fluxurilor vitale din comunitati. Or cel mai important pentru vitalitatea noastra este sa fim intr-o relatie armonioasa cu natura si sa ne dezvoltam impreuna cu ea, nu in pofida ei. Digitalizarea si tehnologia pot contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor. In aceste conditii, colaborarea cu Kogayon pentru sustinerea Parcului National Buila Vanturarita decurge in mod natural din profilul nostru de business », a declarat presei Liviu Apolozan, CEO DocProcess.

1

In cursul lunilor septembrie – octombrie, DocProcess in colaborare cu voluntarii Kogayon au instalat 27 de panouri explicative pe traseul „Povestile Padurii“, considerat unul din cele mai frumoase trasee tematice din Romania.

Incepand cu data de 9 octombrie 2016, traseul este deschis publicului si poate fi parcurs de iubitorii muntelui.

« Asociatia Kogayon si-a propus sa transforme parcul intr-un pol al dezvoltarii durabile a zonei, in folosul naturii, comunitatii locale si al vizitatorilor. Apreciem parteneriatul cu DocProcess, pentru ca ne ajuta la atingerea acestor obiective”, a declarat Florin Stoican, presedintele asociatiei.

Potrivit expertilor in conservarea mediului,, 1 milion de facturi de hartie inseamna 133 de arbori, 36 de tone de dioxid de carbon, amprenta la sol si 20 de tone de hartie. Cum DocProcess a digitalizat 12 milioane de facturi, acest lucru se traduce prin salvarea a 1596 de copaci, reducerea cu 432 tone de dioxid de carbon, precum si cu economisirea a 20 de tone de hartie.

DocProcess at ecomTEAM

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru DocProcess at ecomTEAM

DocProcess a participat la conferinta EcomTeam Brasov, 1-2 aprilie 2015

Invitati de top si tendintele momentului in e-commerce, discutate la Brasov . Emisiunile WALL-STREET 360 au fost dedicate evenimentului ecomTEAM, conferinta de e-commerce.

Directive 2014/55/EU on e-invoicing in public procurement – 16.04.2014

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru Directive 2014/55/EU on e-invoicing in public procurement – 16.04.2014

Pe 16 aprilie 2014 Parlamentul European si Consiliul au adoptat Directiva privind factura electronica in achizitiile publice.

Directiva are ca scop facilitarea utilizării facturarii electronice în Europa cat si sa contribuie la eliminarea barierelor de pe piata care rezulta din interoperabilitatea insuficienta intre sistemele de e-facturare. Aceasta se va face in primul rand prin stabilirea unor norme de primirea facturilor electronice de catre sectorul public . Mai exact, directiva solicita elaborarea unui standard european pentru facturarea electronica și obliga toate autoritatile contractante de pe teritoriul UE sa primeasca si sa prelucreze facturi electronice, daca vor fi conforme cu standardul viitor.

Entitatile publice care au implementat automatizarea proceselor de achizitii, anunta economii de la 5% la 20% din cheltuielile lor de achizitii publice. Extrapoland la doar 5% reducerea din totalul cheltuielilor publice ale UE pentru bunuri, lucrari si servicii, aceasta ar duce la aproximativ 100 de miliarde de euro de economii pe an. În ceea ce priveste facturarea electronica, conform studiilor efectuate de către statele membre, economiile potentiale sunt cu cateva ordine de marime mai mari decat costurile de punere în aplicare, iar investitia initiala poate fi amortizata într-o perioada foarte scurta de timp (1 la 2 ani maxim, în multe cazuri, chiar mai repede). In general, Comisia estimeaza ca punerea în aplicare a facturarii electronice în domeniul achizitiilor publice in întreaga UE ar putea genera economii de pană la 2,3 miliarde euro pe an.

DocProcess ofera o solutie completa de automatizare a proceselor de achizitii, prin platforma sa DocXchange, pornind de la activitatile de stabilire a comenzii ferme, trecand prin emiterea si receptia documentelor de expeditie si receptie si terminand prin emiterea si receptia facturii, cu controlul automat si gestiunea litigiilor.

Directiva 2014/55/EU privind factura electronica in achizitiile publice – 16.04.2014

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru Directiva 2014/55/EU privind factura electronica in achizitiile publice – 16.04.2014

Pe 16 aprilie 2014 Parlamentul European si Consiliul au adoptat Directiva privind factura electronica in achizitiile publice.

Directiva are ca scop facilitarea utilizării facturarii electronice în Europa cat si sa contribuie la eliminarea barierelor de pe piata care rezulta din interoperabilitatea insuficienta intre sistemele de e-facturare. Aceasta se va face in primul rand prin stabilirea unor norme de primirea facturilor electronice de catre sectorul public . Mai exact, directiva solicita elaborarea unui standard european pentru facturarea electronica și obliga toate autoritatile contractante de pe teritoriul UE sa primeasca si sa prelucreze facturi electronice, daca vor fi conforme cu standardul viitor.

Entitatile publice care au implementat automatizarea proceselor de achizitii, anunta economii de la 5% la 20% din cheltuielile lor de achizitii publice. Extrapoland la doar 5% reducerea din totalul cheltuielilor publice ale UE pentru bunuri, lucrari si servicii, aceasta ar duce la aproximativ 100 de miliarde de euro de economii pe an. În ceea ce priveste facturarea electronica, conform studiilor efectuate de către statele membre, economiile potentiale sunt cu cateva ordine de marime mai mari decat costurile de punere în aplicare, iar investitia initiala poate fi amortizata într-o perioada foarte scurta de timp (1 la 2 ani maxim, în multe cazuri, chiar mai repede). In general, Comisia estimeaza ca punerea în aplicare a facturarii electronice în domeniul achizitiilor publice in întreaga UE ar putea genera economii de pană la 2,3 miliarde euro pe an.

DocProcess ofera o solutie completa de automatizare a proceselor de achizitii, prin platforma sa DocXchange, pornind de la activitatile de stabilire a comenzii ferme, trecand prin emiterea si receptia documentelor de expeditie si receptie si terminand prin emiterea si receptia facturii, cu controlul automat si gestiunea litigiilor.

Uniunea Europeana decide ca standardul OASIS UBL 2.1 sa devina o referinta in achizitiile publice

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru Uniunea Europeana decide ca standardul OASIS UBL 2.1 sa devina o referinta in achizitiile publice

In cadrul stategiei „Europa 2020″ un rol important, subliniat si de aceasta decizie, il joaca standardizarea. Beneficiul standardizarii este in primul rand interoperabilitatea ce duce la accelerarea cresterii sustenabile si durabile a economiei europene.
Pe 31 octombrie 2014 Comisia a adoptat decizia care desemneaza standardul OASIS UBL 2.1 ca o referinta in cadrul achizitiilor publice.
Pentru DocProcess aceasta este o veste foarte buna, deoarece platforma noastra, DocXchange, are ca referinta interna acest standard din 2013.

An EC decision designates OASIS UBL 2.1 a referable standard in public procurement

Categories: News
Comentariile sunt închise pentru An EC decision designates OASIS UBL 2.1 a referable standard in public procurement

In cadrul stategiei „Europa 2020″ un rol important, subliniat si de aceasta decizie, il joaca standardizarea. Beneficiul standardizarii este in primul rand interoperabilitatea ce duce la accelerarea cresterii sustenabile si durabile a economiei europene.
Pe 31 octombrie 2014 Comisia a adoptat decizia care desemneaza standardul OASIS UBL 2.1 ca o referinta in cadrul achizitiilor publice.
Pentru DocProcess aceasta este o veste foarte buna, deoarece platforma noastra, DocXchange, are ca referinta interna acest standard din 2013.