Connecting documents, processes and people

Parteneriatul DocProcess cu Asociatia Kogayon

Parcul National Buila-Vanturarita, situat in judetul Valcea, este singurul parc national din Romania creat la initiativa unui ONG, Kogayon, organizatia care se ocupa de proiectele de conservare si de protectie a mediului de pe perimetrul sau. Parcul cuprinde creasta calcaroasa liniara a Masivului Buila-Vanturarita, cu altitudinea maxima de 1.885 de metri, cu peisaje diverse si salbatice, relief variat cu numeroase forme carstice, situri de interes geologic si geomorfologic, habitate si specii protejate, monumente cultural-istorice si traditii.

Infiintata In 2003, Asociatia Kogayon are In prezent 200 de membri voluntari si se ocupa de managementul ariilor naturale protejate, conservarea biodiversitatii si geodiversitatii, ecoturismul, educatia ecologica, informarea si constientizarea publicului, dezvoltarea durabila a regiunii Oltenia de sub Munte, cercetarea. Incepand cu anul 2005, Kogayon este partener al R.N.P. Romsilva la administrarea Parcului National Buila-Vanturarita, iar din 2006 a devenit custode al Rezervatiei Naturale Muzeul Trovantilor Costesti.

Activitatea Kogayon a fost recunoscuta de distinctii, precum: premiul pentru cel mai bun proiect de mediu al anului 2004 la Gala Societatii Civile, pentru Infiintarea Parcului National Buila-Vanturarita, alte 3 premii la Gala Societatii Civile din 2009 si premiul special al juriului In cadrul Premiilor Participarii Publice 2009, acordat de catre Centrul de Resurse pentru Participare Publica, pentru campania “Stop vanatorii In parcurile nationale”, derulata In 2008, care a dus la mentinerea restrictiei vanatorii in parcurile nationale.

 

Asociatia Kogayon si-a propus sa transforme Parcul National Buila-Vanturarita Intr-un pol al dezvoltarii durabile a zonei, In folosul naturii, al comunitatii locale si al vizitatorilor. DocProcess a decis sa devina partenerul de cursa lunga al acestui proces de transformare, In conformitate cu misiunea sa:

„Tehnologia moderna ne poate ajuta sa protejam mediul In care traim si sa generam o dezvoltare durabila. Aceste lucruri conteaza atat pentru compania noastra, cat si pentru echipa noastra. Prin digitalizare, DocProcess ajuta multe companii sa-si eficientizeze procesele de business si sa consume mai putina hartie. Ne bucura parteneriatul cu Asociatia Kogayon pentru ca avem un numitor comun: contribuim la viitorul generatiilor tinere si al naturii,” arata Daniela Apolozan, directorul de marketing al DocProcess.